App van de maand : SkinVision
Thematische artikels 19 mei 2016

App van de maand : SkinVision

Met de app SkinVision heeft u snel inzicht in het risico van verdachte moedervlekken.

Uit een recent onderzoek van Euromelanoma is gebleken dat 54% van de overlijdensgevallen als gevolg van moedervlekkanker voorkomen had kunnen worden. Een ander onderzoek laat zien dat 1 op de 5 mensen in hun leven behandeld wordt voor huidkanker.

SkinVision is de eerste en tot op heden enige CE gemarkeerde huidkanker-app voor gebruik in de EU. De app werd wetenschappelijk getest en ondersteund door de dermatologische kliniek Ludwig-Maximilians-Universitat Clinic en de Universiteit van München. De app kan in 80 procent huidkanker met zekerheid herkennen en in 95 procent met grote waarschijnlijkheid. Dat zijn cijfers die het oog van een dermatoloog benaderen.

De app is de eerste maand gratis. Na installatie kun je een foto nemen van een moedervlek. Het online beoordelingssysteem kan potentieel onnatuurlijke groei van moedervlekken ontdekken. Het analyseert de foto direct en geeft een aanbeveling. Het geeft een risico inschatting (in de vorm van rood - oranje - groen) van de moedervlek die je hebt gefotografeerd. Ook helpt het die moedervlekken te selecteren die je in je eigen fotoarchief in de gaten moet houden.

Links