Bent u dat andere vaccin niet vergeten?
Thematische artikels 28 september 2021

Bent u dat andere vaccin niet vergeten?

Gelukkig hebben wij er voor u aan gedacht.

We horen zoveel over het COVID-19-vaccin dat we geneigd zijn het griepvaccin te vergeten. De griep, die ons vorig jaar met rust liet omdat we minder sociale contacten hadden zou dit jaar wel eens een comeback kunnen maken door de versoepeling van de gezondheidsmaatregelen. Het risico om het griepvirus op te lopen is dit jaar dus aanzienlijk hoger dan vorig jaar! De Gezondheidsraad raadt daarom sterk aan, zich vanaf half oktober tegen de griep te laten vaccineren.

En hoewel het misschien voor de hand ligt, is het altijd beter om het nog eens duidelijk te zeggen: het COVID-vaccin beschermt u niet tegen griep!  

Waarom raadt men zo sterk aan om naast het COVID-19-vaccin ook een griepprik te krijgen?

Simpelweg omdat er voor elk virus een specifiek vaccin is! Een vaccinatie zet de productie van antilichamen tegen een virale bedreiging in gang en beschermt niet alleen de ontvanger: zij vermindert ook aanzienlijk de verspreiding van het virus.

Hebt u geen tijd om uw werknemers tegen de griep te laten vaccineren? Geen probleem: Cohezio doet het voor u! U hebt tot 8 oktober de tijd om zich in te schrijven en ons te vertellen hoeveel mensen er geïnteresseerd zijn, wij zorgen voor de rest!

Help ons in de strijd tegen dit seizoensgebonden virus, anticipeer op absenteïsme en laat uw werknemers vaccineren.

Al onze klanten ontvingen hun gepersonaliseerde bestelling in juni, en kregen een herinnering op dinsdag 28 september.

Niets ontvangen? Neem contact op met ons medisch secretariaat - mac@cohezio.be