De nieuwe maatschappelijke zetel van Cohezio : een plaats om samen te werken
Thematische artikels 04 maart 2020

De nieuwe maatschappelijke zetel van Cohezio : een plaats om samen te werken

Een nieuwe naam, een nieuwe maatschappelijke zetel. Een nieuw begin voor Cohezio, dat sedert 1 januari 2020 opereert vanuit Centrum Madou, in het hart van Brussel. Slechts een steenworp verwijderd van onze vorige vestiging in de Koningsstraat. Een plaats om samen te werken… with a different touch.

In 2019 was er grote bedrijvigheid in de Bischoffsheimlaan, aan het kruispunt Madou. Alles werd in gereedheid gebracht om de verhuis naar centrum Madou te kunnen doen plaatsvinden.

Op de begane grond vind je nu het onthaal en zijn er drie parcours voorzien voor medische en psychosociale consultaties.

Bijzondere aandacht werd besteed aan de sfeer van de ruimtes, zowel voor onze klanten als voor onze medewerkers. We waren ambitieus en wilden meer dan enkel verhuizen van vestiging: de nieuwe plaats moest tegelijk ook een project rond welzijn op het werk worden. De verfraaiing van de werkplaats is immers één van de zeven welzijnsdomeinen vastgelegd door de wetgeving rond welzijn op het werk! 

Jones Lang LaSalle (JLL) nam de ruwbouw voor zijn rekening, terwijl Modyva, partner van Cohezio en expert in akoestiek en ergonomie, en ID4Care, interieurarchitectenbureau ons hielpen met de inrichting van de ruimtes en de verfraaiing ervan. Op alle verdiepingen spelen hout, kleuren en warme verlichting een belangrijke rol. We kozen ook voor glazen wanden, om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te stimuleren. 

Dit project is ook een vertrekpunt voor een nieuwe, duidelijke identiteit voor Cohezio in al onze kantoren in België. We zochten een unieke stijl, die strookte met de waarden van Cohezio. In de loop der tijd zal deze stijl ook in alle andere vestigingen van Cohezio doorgevoerd worden.

 

Valérie Neysen
Communication Officer