Deze interactieve module is tegelijkertijd een analyse van de werkpost en een opleiding met persoonlijk advies aan de beeldschermwerker. Het is een praktisch gerichte aanpak van werkpostopstelling en werkhouding en dit middels een ‘face to face’ benadering. Iedere beeldschermwerker wordt apart te benaderd en de nodige aanpassingen worden, indien mogelijk,direct uit gevoerd. Het voordeel voor de werknemer bij deze werkmethode is de interactiviteit: hij of zij neemt deel aan de actie, kan vragen stellen en krijgt meteen een professioneel en bruikbaar antwoord. Ook voor de werkgever zijn er talrijke voordelen: de eventuele bestellingen en aankopen zijn efficiënt, want ze zijn gebaseerd op het advies van een expert, en kunnen gegroepeerd worden. Bovendien kan hij ervan uitgaan dat zijn werknemers goed ingelicht zijn. Deze werkmethode is zeer geschikt voor een onderneming waar men moeilijk een grote groep werknemers tegelijk kan mobiliseren voor het volgen van een cursus. In plaats van grote groepen werknemers tegelijk op te leiden, vraagt EWA slechts tien minuten per individuele werknemer op de werkpost. Daarenboven wordt een oplossing geboden op maat van elke werknemer. De EWA benadering is geschikt voor toepassing bij zowel grote als kleine bedrijven of organisaties.

Doelstellingen

Trachten mogelijke problemen en klachten ten gevolge van beeldschermwerk (bv. pijn ter hoogte van de nek, schouder, arm, rug, enz.) te voorkomen door het aanleren van een correcte werkhouding en een goede opstelling en gebruik van meubilair en computerapparatuur.

 

Voor wie ?

Beeldschermwerkers.

 

Programma

Aan de volgende punten wordt aandacht besteed:

  • Hoogte instelling beeldscherm en positie ten opzichte van het invallend licht (indien dit geen structurele verandering vergt)
  • Positie werknemer ten opzichte van beeldscherm en toetsenbord
  • Optimalisatie zithouding door instelling bureaustoel (met inbegrip van de armsteunen indien aanwezig)
  • Uitleg over het juiste gebruik van de instelmogelijkheden van de bureaustoel
  • Nagaan vrije beenruimte (diepte en lateraal)
  • Snelle screening van de werkmethode en –positie (oa. werkpositie met de PC muis, opstelling ladenblok  en belasting bij nemen van dossiers, enz…)

 

Trainers

De opleiding wordt gegeven door een preventieadviseur van Cohezio.

Gebruikte methode

De opleiding vertrekt vanuit de concrete ervaring van de deelnemers en bouwt hier op voort vanuit een interactief werkmodel, wat een actieve participatie van de deelnemers met zich meebrengt.

 

Praktische informatie

  • De gemiddelde tijd die per werknemer wordt uitgetrokken is 10 minuten.

  • Over het algemeen kunnen er 25 werknemers gezien worden per werkdag.

 

Prijs

Op aanvraag.

 

Meer informatie

Contacteer Academy
T 02 289 68 25
Academy@cohezio.be

Agenda van de komende opleidingen

U wil een opleiding
inplannen op een datum naar keuze ?

Contacteer ons