spmt-arista

Veiligheidsschoenen, schaatsen, bowlingschoenen zijn schoenen die meermaals door verschillende personen intensief gedragen worden. Hierdoor is het mogelijk dat voetschimmels overgedragen worden van de ene naar de andere persoon. Hygiëne is dus belangrijk ! 
 

Reinigen binnenkant

We raden aan om de schoenen binnenin te reinigen met een sopje van lauw water en milde zeep. Haal eerst de loszittende delen eruit en vul de schoen met dit sopje. Even heen en weer schudden, uitgieten en naspoelen met vers water.

Ontsmetten binnenkant

Nadien dient de schoen intern ontsmet te worden. Opgelet! Niet alle ontsmettingsmiddelen zijn even geschikt! Ontsmettingsmiddelen op basis van chloor en quaternaire ammoniumverbindingen zijn werkzaam tegen bacteriën, virussen en schimmels en zijn ook geschikt om schoenen te ontsmetten. Het is ook belangrijk om een ontsmettingsmiddel te kiezen dat niet toxisch of kankerverwekkend, noch corrosief, ontvlambaar en/of oxiderend is. Lees de veiligheidsinformatiefiche die door de leverancier meegeleverd dient te worden! 

Drogen binnenkant

Het is heel belangrijk ervoor te zorgen dat de schoenen ook volledig droog zijn na reiniging en ontsmetting (laat de loszittende delen buiten de schoenen drogen!). Drogen in de buitenlucht is ideaal maar niet in de directe zon! Plaats de schoenen nooit naast een extreme warmtebron zoals een kachel, radiator. Te snel en krachtig drogen doet het leer barsten.

Onderhoud buitenkant

Voor de uitwendige reiniging kan men best een borsteltje en lauw water gebruiken voor het verwijderen van het vuil. Gebruik best geen reinigingsmiddelen. Afhankelijk van het materiaal van de schoenen, dient men een verschillend beschermingsproduct te gebruiken (crème, schoensmeer of spray).

Voethygiëne

Een goede voethygiëne ligt aan de basis van propere voeten en schoenen. De voeten regelmatig goed wassen en goed afdrogen en met regelmaat de sokken wisselen is zeer belangrijk!