back-arrow 24 april 2019

Receptfiche : Frittata met spinazie

Eieren, eieren, overal eieren. Dat hoort zo in de Paasperiode. Echte eieren (we hebben het niet over de chocolade variant !) zijn uitstekende voedingsmiddelen die passen in een evenwichtig voedingspatroon.

Hier is een recept voorgesteld in het artikel Voedingstip voor april : Eieren zijn goed voor je.

 

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 6 eieren
  • 500g spinazie
  • 200g champignons
  • 50g Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 soeplepel olijfolie
  • Zout, peper, “piment d’Espelette” (Espelettepeper)

Bereiding :

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Was de groenten en snijd ze in schijfjes
  • Verhit een bakpan en laat de groenten zo’n 5 minuten zacht worden in de olijfolie
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe
  • Breek de eieren in een kom, en voeg de parmezaan en de kruiden toe
  • Doe de groenten in een ovenschotel, giet de inhoud van de kom erbij en zet in de oven
  • Laat gedurende 30 minuten bakken
  • Smakelijk !