back-arrow 19 november 2018

Receptfiche : Salade van bulgur met kip

De eindejaarsfeesten stellen ons lichaam vaak zwaar op de proef, met onder meer uitgebreid aperitieven, foie gras, wildbraad, sauzen, kerststronk, alcohol en andere extraatjes. Deze periode waarin je geniet en jezelf een plezier doet, maakt vaak plaats voor vermoeidheid en een zwaar gevoel. Je lichaam is immers vaak uitgedroogd en moet zich nu toeleggen op het wegwerken van die excessen : toxines, vetten, suikers, enz. Je moet er dus zorg voor dragen, al vanaf de dag erna.

Hier is een recept dat in het artikel wordt voorgesteld : Hoe overleef je de feestdagen? Voedingstip voor december – Cohezio

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 250g bulgur
  • 250g kip
  • 3 tomaten
  • ½ komkommer
  • 4 jonge uitjes (pijpajuintjes)
  • 60ml olijfolie
  • Sap van citroen
  • Vlakke peterselie, zout, peper

Bereiding :

  • Snijd de kip in blokjes en rooster ze op een grill.
  • Snijd de tomaten en de komkommer in blokjes. Hak de uitjes fijn.
  • Laat 400 ml water koken en doe er zout bij.
  • Giet het kokende, gezouten water over de bulgur in een grote schotel.
  • Roer en laat rusten gedurende een halfuur, tot het water volledig is opgenomen.
  • Voeg de tomaten, de komkommer, de ui, de peterselie en de kip toe.
  • Giet de olie en het citroensap erover en meng. Kruid met peper en zout.
  • Smakelijk!