App van de maand : Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App
21 maart 2016

App van de maand : Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App

De Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout app is een gratis app die je verschillende trainingsmodules aanbiedt. De app is zowel beschikbaar op de iPhone als op Android.

Een van de meest genoemde argumenten om niet de fitnesszaal te bezoeken, is het gebrek aan tijd. En wie heeft na een drukke werkdag nog de energie om die extra verplaatsing te maken?

Medisch-wetenschappelijk onderzoek 1, 2  heeft aangetoond dat ook kortdurende, hoog-intensieve training zonder gebruik van gesofisticeerde apparatuur een significant positief effect heeft op je conditie en algemene gezondheid.

Al wat je nodig hebt, zijn een stoel en een vrije wand tegen de muur. Het wordt al moeilijker om een goed excuus te vinden waarom je hiervoor niet zeven minuten van je tijd kunt vrijmaken. Zeker niet wanneer er verschillende prima en gratis apps zijn om je hierbij te helpen.

De Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout app is een gratis app die je verschillende trainingsmodules aanbiedt. De app is zowel beschikbaar op de iPhone als op Android.

Via de Smart Workout kun je een inschatting maken van je huidige fitnessniveau, en op basis hiervan kiezen tussen 22 verschillende trainingsmodules. Eenmaal dat de training start, doorloopt het systeem een reeks oefeningen die elk een ander lichaamsdeel trainen. Een commentaarstem geeft instructies over de correcte uitvoering van de oefening, en een video toont hiernaast ook het correcte ritme, en de resterende tijd. Aan de hand van je feedback over de oefening (positief of negatief) kan de app de inhoud van je training aanpassen.

Idealiter doe je minstens drie sessies op een dag, drie maal per week. Maar elke dag consistent een workout van zeven minuten uitvoeren, heeft ook positieve gezondheidseffecten.

Volwaardige alternatieven van de Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout zijn de 7 Minute Workout van Wahoo Fitness, The 7 Minute Workout van UOVO en Freeletics.

Dr Edelhart KEMPENEERS,
Medisch directeur Vlaanderen en Brussels Gewest

Bronnen

  1. ACSM'S Health & Fitness Journal. May/June 2013 - Volume 17 - Issue 3 - p 8–13. High-intensity circuit training using body weight: Maximum Results With Minimal Investment. Klika B, Jordan C.
  2. J Sports Med Phys Fitness. 2015 May 5. The effect of high-intensity circuit training on physical fitness. Schmidt W, Anderson K, et al.

Links