Associate Technical Risk Manager (Preventieadviseur Niveau I) - Brussel

Ben je ingenieur en preventieadviseur niveau I en wil je graag naast advies geven aan onze klanten, jouw schouders onder het team van preventieadviseurs in Brussel zetten ? Dit kan als Associate Technical Risk Manager waarbij je de rechterhand wordt van de Technical Risk Manager in Brussel. 

Wat doe je ?

De functie van Associate Technical Risk Manager is tweeledig. Enerzijds ondersteun je de Risk Manager bij het aansturen van het team van preventieadviseurs gespecialiseerd in arbeidsveiligheid, ergonomie en arbeidshygiëne en ben je de back up van de Risk Manager. Je treedt op als vakdeskundige op technisch gebied en wordt de expert van de informaticatools die door deze technische preventieadviseurs worden gebruikt. 

Anderzijds ondersteun je als Preventieadviseur Niveau I Arbeidsveiligheid onze klanten bij de uitwerking, ontwikkeling en instandhouding van een efficiënt preventiebeleid op het vlak van arbeidsveiligheid. 

Concreet:

 • Je doet bedrijfsbezoeken, analyseert werkposten en stelt de nodige maatregelen voor om risico’s te vermijden en te verminderen.
 • Je doet risicoanalyses en maakt globale preventieplannen en jaaractieplannen op
 • Je analyseert op vraag van de klant klachten of veiligheidsproblemen
 • Je voert specifieke adviesopdrachten uit (bijv. helpen bij de technische veiligheidscontrole, indienststelling van nieuwe installaties, ondersteunen bij nieuwe veiligheidsnormen, …); je staat in voor de planning en uitvoering van technische interventies in overleg met de klant en de collega’s binnen ons technisch departement; je zorgt voor de opmaak van een kwaliteitsvol activiteitenverslag voor de klant en de administratieve follow-up ter afsluiting van de interventie.
 • Je onderzoekt arbeidsongevallen.
 • Je geeft opleiding en vorming aan de klant en zijn medewerkers.
 • Op vraag van de klant neem je deel aan CPBW’s. 

Wie ben jij ?

 • Je beschikt over een diploma Master Ingenieur of Industrieel Ingenieur aangevuld met een diploma Preventieadviseur Niveau 
 • Je kan terugblikken op een aantal jaren relevante ervaring. 
 • Je weet je te onderscheiden door jouw gedrevenheid, verantwoordelijkheidszin en zin voor organisatie. 
 • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlands als in het Frans en je vult deze aan met een klantgerichte houding. 
 • Je beschikt over een rijbewijs B en bent bereid je te verplaatsen naar onze klanten binnen de regio Brussel.

Dit kunnen wij jou bieden

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur van gemiddeld 36u/week. We hechten belang aan een goede work-life balance en realiseren dit door naast de 20 wettelijke verlofdagen, 24 ADV-dagen te voorzien. 
 • Je komt terecht in een gevarieerde functie met een hoge graad van autonomie. Dit binnen een aangename werkomgeving waar teamplay toch ook belangrijk is. 
 • Je hebt diverse contacten, zowel binnen als buiten de onderneming. 
 • Vanzelfsprekend krijg je een aantrekkelijk salaris aangevuld met diverse extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen of mobiliteitsbudget, onkostenvergoeding, smartphone en abonnement, laptop, maaltijd- cadeau- en ecocheques, een eindejaarspremie, een groeps- en hospitalisatieverzekering. 
 • Je krijgt toegang tot een ruim aanbod van interne welzijnsinitiatieven rond 3 pijlers: fysiek, sociaal en mentaal welzijn. 

Wat moet je over ons weten? 

Cohezio vzw is één van de grootste Externe Diensten voor Preventie en Bescherming op het Werk in België. Samen met een multidisciplinair team van 550 enthousiaste collega’s waken we over de gezondheid, de veiligheid en het welzijn op het werk van alle werknemers bij onze klanten. 

De filosofie die we bij onze klanten vooropstellen, zetten we vanzelfsprekend ook intern in de praktijk om. Werken bij Cohezio betekent dat je als mens centraal staat. We werken als één team, collectief boven individueel. We bieden een werkomgeving met aandacht voor jouw welzijn, met het juiste evenwicht tussen menselijkheid en prestaties, tussen jouw privé- en beroepsleven. 

Knikte je enthousiast bij het lezen van de functieomschrijving? 

Klik hieronder op de knop "Solliciteren" en bezorg ons dan jouw kandidatuur door het sollicitatieformulier in te vullen op onze website Voor meer informatie kan je terecht bij Oldea Modica, Talent Manager, op +32 2 533 11 01.

Solliciteren