Preventie en vroegtijdige opsporing
Thematische artikels 24 oktober 2023

Preventie en vroegtijdige opsporing

Cohezio zou geen Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk zijn als we het niet zouden hebben over de preventie van borstkanker. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat 1 op 3 kankerdiagnoses kan worden vermeden door een gezonde en evenwichtige levensstijl. Ook belangrijk in het bestrijden van de ziekte is de vroegtijdige opsporing van borstkanker. Deed jij al de mammoquiz?

Preventie

Hogere concentraties van bepaalde hormonen kunnen het risico op kanker verhogen. Lichaamsbeweging houdt je hormoonspiegel op een gezond peil en versterkt je immuunsysteem. Bovendien helpt het ook om overgewicht te voorkomen, want ook overgewicht en lichaamsvet rondom je taille kunnen het risico op kanker vergroten.

 

Vroegtijdige opsporing

Wist je dat bij een vroegtijdige diagnose 9 op 10 vrouwen na 5 jaar nog in leven zijn en het grootste deel definitief genezen is? Hoe vroeger men borstkanker opspoort en de diagnose kan worden gesteld, hoe minder ingrijpend de behandeling zal zijn en hoe groter de kans op genezing is.

Dankzij de Mammoquiz kom je zelf te weten hoe groot de kans is dat jij tijdig borstkanker ontdekt. Je krijgt bovendien advies hoe je het beter kunt doen en meer informatie over de alarmsignalen die iedere vrouw hoort te kennen.

Doe nu de Mammoquiz