Aspergesoep

Ingrediënten (4 personen) :

  • 1 bos witte asperges
  • 1 liter gevogeltebouillon
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 soeplepel sojaroom
  • Olijfolie
  • Peper, zout

Bereiding :

  1. Pel de ui, schil de aardappel en snijd ze allebei in stukjes. 
  2. Snijd de onderkant van de asperges en schil ze van top tot teen. Snijd ze in drie stukken.
  3. Fruit de ui met een beetje olijfolie in een pan.
  4. Voeg de bouillon en de aardappel toe. Laat gedurende 15 minuten koken.
  5. Voeg de asperges toe en laat gedurende 10 minuten koken. 
  6. Haal enkele aspergetoppen uit de pan en bewaar ze apart. Laat nog 10 minuten koken. 
  7. Mix de soep en voeg de room toe.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Versier de soep met de overblijvende aspergetoppen en serveer.