Receptfiche: glaasjes tartaar van zeebaars

Ingrediënten:

  • 500 g zeebaars
  • 70 g bloemkool
  • 2 stronkjes witloof
  • 1 rode ui
  • Sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels geraspte gember
  • 1 koffielepel ciderazijn
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Zout, peper

Bereiding:

  • Kook de bloemkool al dente en laat afkoelen. Verbrokkel hem tot je de consistentie van griesmeel krijgt.

  • Snijd de zeebaars in vrij kleine blokjes en laat drogen met behulp van absorberend papier.

  • Snijd het witloof in kleine stukjes en snipper de ui fijn.

  • Meng de ingrediënten in een slakom en voeg de olijfolie en de kruiden toe.

  • Zet gedurende een uur op een koele plek.

  • Voeg het limoensap en de azijn toe vlak voor het serveren. Meng goed.

  • Vul de glaasjes en werk af met een sprietje bieslook.