Risotto met asperges

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 300g halfvolkoren ronde rijst
  • 200g asperges met paarse kopjes
  • 200g gedopte tuinbonen
  • 2 jonge uien
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 60g ongezouten pistachenoten
  • Olijfolie
  • Zout, peper, safraan, salie

Bereiding :

  1. Maak de asperges schoon, schil ze en snijd de onderkant eraf.
  2. Dop de bonen.
  3. Stoom de groenten 5 tot 10 minuten in een stoomkoker met blaadjes salie. Ze moeten knapperig blijven.
  4. Snijd de asperges in schijfjes en bewaar de toppen.
  5. Maak de bouillon (1l water + 2 blokjes) en laat de saffraan op een zacht vuurtje trekken in de bouillon.
  6. Fruit de jonge uien in de olijfolie.
  7. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend wordt.
  8. Giet pollepel per pollepel de bouillon erbij en wacht telkens tot het vocht is opgenomen voordat je een nieuwe portie toevoegt.
  9. Bij de laatste pollepel voeg je ook groenten toe. De rijst moet zacht en smeuïg zijn.  
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Voeg de fijngehakte pistachenoten toe en serveer.