Thuiswerk? Laten we het eens over ergonomie hebben
Thematische artikels 12 november 2020

Thuiswerk? Laten we het eens over ergonomie hebben

Sinds het thuiswerken een gangbare praktijk is geworden in de bedrijven waar dit mogelijk is, ondervinden we dat het niet altijd evident is om de ergonomische aanbevelingen toe te passen op de thuiswerkplaats. Musculoskeletale aandoeningen, vermoeide ogen, een gebrek aan lichaamsbeweging,... Vaak beschikt de thuiswerker ook niet over een optimale werkplaats en de juiste arbeidsmiddelen om het werk even comfortabel te doen verlopen als op kantoor. De computer, de schikking van het meubilair, de stoel, het bureau, ... Allemaal aspecten waarover de ergonomen van Cohezio u kunnen adviseren, met het oog op het lichamelijk welzijn van uw werknemers.   
 

Nieuw !

Cohezio heeft haar dienstverlening geheel op de huidige tijden afgestemd en biedt voortaan vanop afstand werkgevers en hun thuiswerkers korte sensibiliseringssessies aan via een videovergadering van ongeveer 1 uur. Samen met u overloopt onze preventieadviseur-ergonoom de volgende aspecten: 

  • basisprincipes van de anatomie (de werking van het lichaam, van de ruggewervel tot de bovenste ledematen en de neutrale houdingen waaraan de voorkeur dient te worden gegeven) 
  • risicofactoren verbonden met het beeldschermwerk, vooral toegepast op de thuiswerksituatie
  • toelichting rond de preventie van de risico's van beeldschermwerk  (hoe men de thuiswerkplaats kan aanpassen, basisprincipes rond lichaamsbeweging,...  ).

Deze infosessies kunnen op verzoek aangevuld worden met een interventie van onze specialisten voor een individueel advies, een analyse van de thuiswerkpost, ...  
 

Wenst u meer info ?

Voor advies of verdere inlichtingen, kan u zich richten tot  sec.rim@cohezio.be. Een ergonoom zal contact met u opnemen (telefonisch of via video conference) om uw vraag te bekijken. 

Meer weten over ergonomie bij thuiswerk ? Raadpleeg en download nu gratis deze gids samengesteld door onze specialisten.