Exitplan voor organisaties met minder dan 20 werknemers
Thematische artikels 06 mei 2020

Exitplan voor organisaties met minder dan 20 werknemers

De beëindiging van de lockdown voor de Belgische bevolking en dus ook voor de professionele activiteiten, is aan haar eerste fase toe. Het staat vast dat de lockdown geleidelijk aan zal worden afgebouwd en dat dit voor alle organisaties verschillend zal zijn. Sommige bedrijven konden immers (grotendeels) blijven functioneren zoals gewoonlijk, terwijl andere bedrijven hun activiteit opnieuw moesten organiseren of (gedeeltelijk) moesten stopzetten tijdens de lockdown.

Wat het bedrijfsleven betreft, kan volgens ons geen enkele beëindiging van de lockdown worden overwogen zonder daarbij zeer veel aandacht te schenken aan de lichamelijke én psychologische gezondheid van de werknemers en uiteraard ook aan hun veiligheid.

Cohezio staat klaar om u daarbij te helpen. Hoe?

Om te beginnen hebben we een algemene checklist opgesteld. Zo kunt u één voor één de punten overlopen waaraan u aandacht moet besteden om ervoor te zorgen dat u en uw team een professionele activiteit kunnen hervatten in optimale omstandigheden wat de veiligheid betreft. U kunt die checklist hier downloaden. Een Word-versie vindt u hier.
 Verder hebben we ook een specifiek aanbod rond de beëindiging van de lockdown uitgewerkt, met medische en psychosociale diensten en diensten op het vlak van risicobeheer die u ook kunnen ondersteunen tijdens deze periode. Dat aanbod vindt u hier.

 Tot slot hebben we talrijke sensibilisatiematerialen (affiches, fiches, folders, enz.) ontwikkeld en blijven we dit aanbod uitbreiden. U kunt ze hier gratis downloaden. Dit materiaal zal u helpen uw medewerkers te sensibiliseren wat betreft de naleving van de gezondheidsregels in de strijd tegen de verspreiding van het virus.

 

De COVID-19-pandemie vraagt van ons allemaal dat we bepaalde gewoonten veranderen. Dat vraagt om heel wat preventieve maatregelen en aanpassing. Nu meer dan ooit staan al onze medewerkers dan ook klaar om naar u te luisteren en u bij staan. Aarzel niet om een beroep op hen te doen.
 

Raadpleeg de Checklist voor organisaties met minder dan 20 werknemers.