Flitscontroles op het telewerk in de tertiaire sector
Actueel 13 januari 2021

Flitscontroles op het telewerk in de tertiaire sector

Sinds 4 januari 2021 geldt een versterking van de controles op het naleven van het telewerk waar dat organisatorisch mogelijk is voor het bedrijf. Telewerk is immers verplicht sinds 28 oktober 2020, om elk risico op een nieuwe toename van de verspreiding van Covid-19 te vermijden. De intensiteit van die verstrengde "flitscontroles" werd ook opgevoerd.

Tijdens een controle zal de inspectie iedere persoon ondervragen die aanwezig is op de werkplek. De persoon zal dan die aanwezigheid moeten kunnen rechtvaardigen tegenover de inspectie. Medewerkers zullen ook in het bezit moeten zijn van een specifieke goedkeuring van de werkgever, die bevestigt dat de aanwezigheid van die persoon op de werkplaats noodzakelijk is om de goede werking van het bedrijf te garanderen. Let op met de aangehaalde redenen, want bijvoorbeeld het feit dat men kinderen heeft die thuis zijn, stelt de werknemer niet vrij van die verplichting om aan telewerk te doen!

Als er personeel aanwezig is op de werkplaats, zullen bovendien ook alle nodige organisatorische maatregelen om besmetting te vermijden, worden gecontroleerd.

Wilt u nagaan of u wel degelijk alle nodige preventiemaatregelen naleeft? Raadpleeg gratis onze "exitchecklist", die al rekening houdt met al die wettelijke bepalingen. U kunt ook de checklist van de FOD Werkgelegenheid bekijken via deze link.  

Hebt u nood aan sensibilisatiemateriaal om uw medewerkers te informeren in verband met de preventieregels? Hier vindt u ons volledige aanbod van brochures en affiches die u vrij kunt downloaden en afdrukken. Wilt u graag een professionele afdruk? Neem dan gerust contact op met onze dienst marketing (*link naar mail marketing@cohezio.be*), zij zullen u informeren over de affiches die we nog in voorraad hebben en die bij ons kunnen worden besteld. 

Uiteraard kunt u steeds bij ons terecht voor meer specifiek advies. U kunt contact met ons opnemen via het secretariaat risicobeheer indien u wenst dat er een preventieadviseur langskomt op de werkplekken van uw bedrijf.