Receptfiche: Gebraden kip met citroensaus en krokante salade |
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 1 klein kippetje
- 4 à 6 aardappelen
- 2 citroenen
- Citroensap
- 3 bossen winterpostelein
- 6 teentjes look
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels koolzaadolie
- 1 eetlepel margarine
- 1 laurierblad
- Tijm, kurkuma
- Peper, zout
|
Bereiding:
- Maak de kip schoon
- Snijd 4 schijfjes citroen en snijd de rest in vieren.
- Breng de schijfjes citroen aan tussen het vel en het vlees van de kip nadat je deze licht hebt ingesneden.
- Snij twee teentjes look in de lengte en breng deze eveneens in tussen het vel en het vlees.
- Vul de kip met de tijm, de citroenstukken, de laurier en twee teentjes knoflook in hun jasje. Bind vast.
- Meng in een kom het citroensap, de gesmolten margarine en het bloem. Smeer de kip in met het mengsel.
- Schil de aardappelen en snij ze in vier.
- Plaats de kip in een schaal met een fond van olijfolie. Voeg de aardappelen en de overblijvende lookteentjes in jasje toe.
- Plaats in een op 200°C voorverwarmde oven voor 45 à 60 minuten. Bedruip na 30 minuten de kip met de saus.
- Maak de postelein schoon en leg deze op een bord.
- Breng op het laatst op smaak met een scheut koolzaadolie, zout en peper.
- Serveer de kip op een bedje van salade.
|