Receptfiche
Gnocchi met spinazie en een lopend eitje


Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 300g gnocchi
  • 400g verse spinazie
  • 500g Parijse champignons
  • 4 eieren
  • 50g walnoten
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Kruiden: komijn, koriander, paprika, look
  • Zout, peper
     


Bereiding :

  1. Maal de noten en de kruiden in een blender.
  2. Breng een pot water aan de kook en voeg dan de gnocchi toe.
  3. Stoof de champignons in een pan met 1 el olijfolie.
  4. Voeg de gnocchi en ¾ van de gemalen noten toe in de pan. Laat verder stoven op een laag vuur.
  5. Voeg nu ook de spinazie toe en blijf roeren tot die “slap” geworden is. Kruid af met peper en zout.
  6. Kook ondertussen de eitjes gedurende 6 minuten. Laat ze afkoelen met koud water en pel ze.
  7. Serveer het eitje in het midden, omringd door de gnocchi, en strooi er de rest van de gemalen noten over.
     

Recept in het kader van het artikel "Herfstvermoeidheid: enkele voedingstips om je op te peppen" verschenen in Actuascan, oktober 2021.