Receptfiche
Groene taart


Ingrediënten:

  • Zanddeeg
  • Maanzaad
  • 100 g spinazie
  • 200 g spruitjes
  • 3 eieren
  • 20 cl room of cashewroom
  • 10 cl melk of plantaardige melk
  • Geraspte kaas (gruyère)
  • Zout en peper
     


Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 210°C.
  • Voeg 1 eetlepel maanzaad toe aan het zanddeeg. Maak er een bal van en leg die in de koelkast.
  • Was de spruitjes en spinazie en stoom ze gedurende 10 minuten.
  • Doe de groenten in een blender en voeg de eieren, melk en room toe. Mix tot je een gladde massa krijgt.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit op een met bloem bestoven werkvlak.
  • Bekleed een taartvorm met het deeg en giet de vulling erin. Bestrooi met de geraspte gruyère.
  • Bak gedurende 45 minuten.
  • Serveer de taart met een groene salade.
     

Recept in het kader van het artikel Close-up van... spruitjes verschenen in Actuascan, november 2021.