Receptfiche:
Knapperige zalm met bloemkoolkroketten


Ingrediënten (2 personen) :

Voor de zalm:

  • 2 zalmsteaks
  • 2 sneetjes brood
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • peper, zout

Voor de kroketten:

  • 1 ei
  • ½ bloemkool
  • 1 ui
  • 50 g geraspte kaas
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout


Bereiding:

  • Reinig de vis en kruid met peper en zout
  • Olie een ovenschaal in en leg de vis erin.
  • Bereid de korst : Meng het broodkruim, de kruiden en de mosterd tot een glad mengsel.
  • Spreid de korst over de vis
  • Plaats de ovenschaal op een oven voorverwarmd op 200°C, gedurende 20 minuten.
  • Snipper de ui.
  • Snij de bloemkool in roosjes en kook ze in kokend water.
  • Pureer de bloemkool met een aardappelstamper en voeg het paneermeel, de kaas, het ei en het zout toe.
  • Goed mengen tot het een pasta vormt, die je tot kroketten kneedt
  • Bestrijk ze lichtjes met olijfolie alvorens ze op een bakplaat met bakpapier te leggen.
  • Plaats in de oven voorverwarmd op 200°C, gedurende 20 minuten.

Recept horend bij het artikel "De winterblues: kan voeding ons troosten?"