Receptfiche
Spelttabouleh met champignons


Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 250g speltgriesmeel
  • 1 bakje champignons (+- 500g)
  • 60g hazelnoten
  • ½  bos waterkers
  • 1 bos postelein
  • 1 gekookte biet
  • Pijpajuintjes
  • Parmezaan
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout, peper


Bereiding :

  1. Giet het griesmeel in een grote kom. Voeg kokend water toe tot het griesmeel net onder staat en dek af. Laat gedurende ongeveer een half uurtje staan zodat het vocht opgenomen kan worden.
  2. Halveer de champignons en stoof ze 10 minuten in 1 el olijfolie.
  3. Blus de champignons met 2 el balsamicoazijn af en laat stoven tot al het vocht verdampt is.
  4. Was de waterkers en verwijder de steeltjes. Was en verwijder de steeltjes van de postelein.
  5. Hak de pijpajuintjes fijn en snijd de biet in kleine stukjes.
  6. Roer het griesmeel los en voeg de helft van de hazelnootjes, de helft van de pijpajuintjes en 1 el olijfolie toe. Kruid af met zout en peper.
  7. Voeg de champignons en de waterkers toe.
  8. Maak de salade klaar: de postelein, de stukjes biet, de helft van de uitjes, 1 el olijfolie. Kruid af met peper en zout.
  9. Werk af met geraspte Parmezaan en de rest van de hazelnootjes.
     

Recept in het kader van het artikel "Herfstvermoeidheid: enkele voedingstips om je op te peppen" verschenen in Actuascan, oktober 2021.