Receptfiche Zalm met citrusvruchten en rucola |
Ingrediënten (voor 4 personen) :- 4 stukken zalm (ongeveer 500g)
- 4 sinaasappels
- 2 pompelmoezen
- 2 citroenen
- 1 sjalot
- 400g rucola
- Een tiental olijven
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Mosterd
- Kruiden: dille, roze peper
|
Bereiding :
- Maak een vinaigrette: meng het sap van de 2 citroenen, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Kruid af met zout, roze peper en dille.
- Hak de sjalot fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
- Maak de rucola schoon.
- Schil de citrusvruchten en verwijder de witte huid. Snijd in stukjes.
- Gril de zalm in een hete braadpan (met een antikleeflaag of licht ingeolied). Voeg op het einde de olijven toe (zonder pit).
- Dresseer de borden: start met de rucola en voeg daarna de zalm en vervolgens de stukjes citrusvruchten en de olijven toe. De vinaigrette giet je er op het einde over.
|
Recept in het kader van het artikel "Herfstvermoeidheid: enkele voedingstips om je op te peppen" verschenen in Actuascan, oktober 2021.