Receptfiche
Zalm met citrusvruchten en rucola

 

Ingrediënten (voor 4 personen) :

  • 4 stukken zalm (ongeveer 500g)
  • 4 sinaasappels
  • 2 pompelmoezen
  • 2 citroenen
  • 1 sjalot
  • 400g rucola
  • Een tiental olijven
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Kruiden: dille, roze peper
     


Bereiding :

  1. Maak een vinaigrette: meng het sap van de 2 citroenen, 1 theelepel mosterd en 2 eetlepels olijfolie. Kruid af met zout, roze peper en dille.
  2. Hak de sjalot fijn en voeg toe aan de vinaigrette.
  3. Maak de rucola schoon.
  4. Schil de citrusvruchten en verwijder de witte huid. Snijd in stukjes.
  5. Gril de zalm in een hete braadpan (met een antikleeflaag of licht ingeolied). Voeg op het einde de olijven toe (zonder pit).
  6. Dresseer de borden: start met de rucola en voeg daarna de zalm en vervolgens de stukjes citrusvruchten en de olijven toe. De vinaigrette giet je er op het einde over.
     

Recept in het kader van het artikel "Herfstvermoeidheid: enkele voedingstips om je op te peppen" verschenen in Actuascan, oktober 2021.